![]() |
Ürdün Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ürdün PilavıMALZEMELER 1 piliç 3 su bardağı pirinç 1 yufka 4 2 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı yenibahar YAPILIŞ TARİFİ Pilici temizledikten sonra 30 dakika kadar kaynatarak pişirin ![]() soğuduktan sonra kemiklerini ayırıp kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün ![]() ![]() Soğanları soyup incecik kıyın ![]() koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun ![]() suyu ilave edin ![]() ![]() yıkadıktan sonra süzün ve piliç suyuna ilave edin ![]() kaynattıktan sonra kapağını kapatarak 200 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika kadar pişirin ![]() Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın ![]() yağda veya sote usulü biraz kızarana kadar pişirin ![]() Oval firintepsisinin dibini yağlayın ![]() ![]() karabiberi kattıktan sonra piliç etini, patatesi ve pilavı karıştırıp yufkanın içine doldurarak yufkanın kenarlarını pilavı kapatacak şekilde içe doğru örtün ![]() dakika daha pişirin ![]() çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz ![]() Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar! |
![]() |
![]() |
|