Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağaç, kavunu, reçeli

Ağaç Kavunu Reçeli

Eski 04-10-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ağaç Kavunu Reçeli



Ağaç Kavunu Reçeli (OSMANLI SARAY TARİFİ)


Ağaç kavunu keseler Kabuğunu temizleyip dilim dilim edeler Sonra 7 gün tuzlu suda ıslatalar 2 günde bir tuzlu suyunu değiştireler Bir gün, bir gece dahi kireç suyunda yatıralar Tam 7 gün tatlı suda ıslatalar Her gün suyunu değiştireler Ta tuzu gide ve sonra şeker şurubunda batırarak ıslatalar 10 gün miktarı dura Şerbeti içtikçe dahi şerbet koyalar
Dilimler tatlı olur, şerbetten çıkaralar, şerbeti safi edeler, şeker içinde kaynatalar, kıvam verip 30-40 gün şeker cüllâbı (gülsuyu) içine dura, kuruya nebata (saf şekere) döne, kovanlara (ağaçtan oyulmuş kapaklı kavanozlar II Murat döneminde porselen gümüş ya da cam kavanozlar henüz yok) kona, istenildiği zaman yene Turunç ve limon kabuğu dahi böyle edeler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.