Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Bilim & Teknoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, kolaylaştıran, projeler

Hayatı Kolaylaştıran Projeler

Eski 04-10-2009   #1
yesimciwciw
Icon3

Hayatı Kolaylaştıran Projeler

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na (TAEK) bağlı Sarayköy Nükeer Araştırma ve Eğitim Merkezi hayatı kolaylaştıracak pek çok projeye imza atıyor

Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin işi sadece radyoaktif maddelerle çalışma yapmakla sınırlı değil Havada uçuşan söğüt polenlerinden dayanıklı tohuma kadar günlük hayatı kolaylaştıracak pek çok proje, Ankara'daki bu merkezde hayata geçirilmeye çalışılıyor

Bu projelerden biri astım hastalarının korkulu rüyası polenlerle ilgili Havada uçuşan söğüt polenlerinden kurtulmanın yollarını arayan bilim adamları alerjisi ve astımı olanların bahar kabusundan kurtarmak için çalışıyor

Bir başka örnek proje ise gelecekte dışa bağımlı olmamak için "domates tohumu" yetiştirmek Bunlar sıradan tohumlar değil Kuraklığa, dona, hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklı tohumlar üretilmeye çalışılıyor

İlginç bir başka çalışma ise maddelerin içindeki elementleri ayrıştırarak ölçümleyen bir cihaz Özellikle tarihi eserlerin analizinde kullanılıyor Eserlerin yaşını karbon testine gerek kalmadan, esere zarar vermeden belirliyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com