![]() |
Her Gün 2 Bardak Süt |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Her Gün 2 Bardak SütHer gün 2 bardak süt Yapılan araştırmalara göre günde en az iki su bardağı süt tüketilmesi insan sağlığı açısından büyük önem taşıyor ![]() ![]() Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Besler, Mevlana Kültür Merkezi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü ve Tetra Pak işbirliği ile düzenlenen ''Sağlıklı Süte Çağrı Kampanyası Bilgilendirme Semineri''nde, sütün insan sağlığı açısından önemini anlattı ![]() Türkiye'de 2000 yılında sağlık harcamalarına 8 milyon 248 bin TL harcandığını ifade eden Besler, sağlıklı ve dengeli beslenmenin birçok hastalıktan koruduğunu vurguladı ![]() Bir su bardağı sütle 6 yaşında bir çocuğun günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık yüzde 52'sinin, protein ihtiyacının yüzde 35'inin, fosfor ihtiyacının yüzde 55'inin karşılandığını ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() Beynin gelişiminden, kanserle mücadeleye kadar pek çok alanda sütün önemli bir savunucu olduğunu dile getiren Besler, ''İnsanlar yaşamının her döneminde süt ve süt ürünlerine ihtiyaç duyarlar ![]() ![]() Türkiye'de günlük süt tüketiminin azaldığını ancak gazlı içecek tüketiminin arttığını belirten Prof ![]() ![]() ![]() ![]() "Açık sütün ambalajı süte göre ucuz olduğu görüşü" HÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof ![]() ![]() Yapılan araştırmalarda açık sütün hijyen ve besin değeri açısından uygun olmadığının belirlendiğini anlatan Ünal, şunları kaydetti: ''Ülkemizde açık süt tüketiminin çok yaygın olması, sağlıklı beslenme konusunda yaşanılan sıkıntılardan biridir ![]() ![]() ![]() ![]() Seminere, Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nejat Akboğa, Konya'daki halk eğitim merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ve eğitmenler katıldı ![]() 2001 yılında başlatılan ''Sağlıklı Süte Çağrı Kampanyası Bilgilendirme Semineri'' kapsamında 54 ilde 1 milyonu aşkın kişiye ulaşıldığı belirtildi ![]() ''Sağlıklı Süte Çağrı Kampanyası Bilgilendirme Semineri''nin Adana, Kayseri ve Balıkesir'de devam edeceği kaydedildi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|