![]() |
Atatürk Hakkında Söylenen Övgü Dolu Sözler.. |
![]() |
![]() |
#1 |
asyaland
|
![]() Atatürk Hakkında Söylenen Övgü Dolu Sözler..Gazi Musatafa Kemal Atatürk en büyük devlet adamı (Franklin D ![]() Mustafa Kemal hakkındaki bilgiyi onu çok iyi tanıyan birisinden edindim ![]() ![]() (üç adam Kemal Atatürk-Mussolini-Roosevelt 1937) Yüzyılımızın dahisi (D ![]() Yüzyıllar nadir dahi yetiştirir ![]() ![]() (Kemal Atatürk ve Milli Mücadele T ![]() Ata'nın ölümü büyük kayıptır (Winston Churchill) İngiltere Başbakanı Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk ulusunu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de büyük kayıptır ![]() ![]() Yüksek Anlayışlı Önder (V ![]() Mustafa Kemal sosyalist değildi ![]() ![]() ![]() ![]() (Tek Adam, 1961) Ona nasıl hayran olmayayım (Edouard Herriot) Fransa Başbakanı -Paşa, size nasıl hayran olmayayım? Ben Fransa'da laik bir hükumet kurmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() (Yazılmayan Yönleriyle Atatürk,1963) Türkiye övünebilir (Eleftherios Vanizelos) Yunanistan Başbakanı Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli değişiklik pek seyrek gerçekleşir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Cumhuriyet, 29 Ekim 1969) Türk birliğinin mimarı (Dvright D ![]() Kemal Atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebtiyle Türkiye'ye tebriklerimi arz ile gurur duyuyorum ![]() ![]() ![]() (Anıtkabir Özel Defteri'nden, 1953) Atatürk ilham kaynağıydı (Habib Burgiba) Tunus Devlet Başkanı Sakarya savaşı, Sakarya zaferi, yirmi yaşımın en kuvvetli hatırası olmuştur ![]() (Cumhuriyet, 26 Mart 1965) Büyük Atatürk’ün ölümünün 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Charles de Gaulle (Fransa Devlet Başkanı) O, Türkiye’yi kurmakla bütün dünya uluslarına Müslümanların seslerini duyuracak kudrette olduğunu ispat etti ![]() ![]() Muhammed Ali Cinnah (Pakistan’ın Kurucusu) Kemal Atatürk yalnız bu yüzyılın en büyük liderlerinden biri değildir ![]() Bir Pakistan’da O’nu, gelmiş geçmiş bütün çağların en büyük adamlarından biri olarak görüyoruz ![]() ![]() ![]() Eyüp Han (Pakistan Devlet Başkanı) Marmara kıyısındaki sıcak, toz toprak içinde, eciş bücüş yollu ikinci sınıf kıyı kasabası Mudanya’da, Batı ile Doğu karşı karşıya geldiler ![]() Ismet Paşa’yla görüşecek Müttefik generallerini taşıyan Ingiliz sancak gemisi „Iron Duke" ın kül rengi öldürücü kulelerine rağmen, Batılılar buraya barış dilenmeye geliyordu; yoksa barış istemeye, ya da şartlarını dikte ettirmeye değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E ![]() (Amerikalı Romancı, Yazar) Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi ![]() ![]() ![]() Ben Atatürk’ün sadık arkadaşlarından biri olmakla büyük övünç duyuyorum ![]() General Douglas Mac Artur (ABD Uzak Doğu Kuvvetleri Başkomutanı) Atatürk’ün Türk Dili Devrimi’ni gerçekleştirmesi ve dinle siyaseti birbirinden ayırarak Türk toplumunun modernleşmesini sağlamak yolundaki çabalarına karşı büyük bir hayranlık duymaktayız ![]() Hayato Ikeda (Japonya Başbakanı) Atatürk adı insana bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk ulusuna ilham veren önderliğini, modern dünyayı anlayışındaki ileri görüşlülüğü ve bir askeri önder olarak kudret ve cesaretini hatırlatmaktadır ![]() ![]() John F ![]() (35 ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ergenekon
|
![]() "Atatürk ilham kaynağıydı ![]() İlhamı ve çözümü başka yerlerde arayanlar, yabancı bir devlet adamından ders almalılar ![]() Teşekkürler Asyaland ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
puslu
|
![]() Atatürk için ne söylense az gelir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|