![]() |
Acıdaki Hikmet... |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() Acıdaki Hikmet...Elmas nasıl yontulmadan mükemmelleşmezse, insan da acı çekmeden olgunlaşmaz (Konfiçyüs) ![]() Acı'daki hikmet ![]() ![]() ![]() Yaşlı kadın, bir antika dükkanından aldığı yüzyıllık fincanı özenle salon vitrinine yerleştirdi ![]() ![]() ![]() Hayranlıkla fincanı seyretmeye devam etti ![]() "Bana hayranlıkla baktığının farkındayım ![]() ![]() ![]() Kadın şimdi hayret içindeydi ![]() Kekeleyerek: "Nasıl? Anlayamadım?" diyebildi yaşlı kadın ![]() "Demek istiyorum ki, ben bir zamanlar çamurdan ibarettim ve bir sanatkâr geldi ![]() ![]() "Yeter! Lütfen dur artık!" diye bağırmak zorunda kaldım ![]() Ama usta sadece gülümsedi ve; "Daha değil!" diye cevapladı beni ![]() "Sonra beni alıp bir tahtanın üzerine koydu ![]() ![]() ![]() "Lütfen beni bu şeyin üzerinden kurtar ![]() Ama usta bana bakıp gülümsüyordu: "Henüz değil!" "Derken beni aldı ve fırına koydu ![]() ![]() ![]() ![]() Fırının duvarlarına vurmaya başladım ![]() "Usta usta! Lütfen izin ver buradan çıkayım!" "Pencereden onun yüzünü görebiliyordum ![]() ![]() "Bir saat kadar sonra, fırını açtı ve beni çıkardı ![]() ![]() ![]() "Boyalı fırçayla bana hafif hafif dokunmaya başladı ![]() ![]() "Lütfen usta! Yapma, gıdıklanıyorum!" dedim ![]() "Sonra beni nazikçe tutup yine fırına doğru yürümeye başladı ![]() ![]() ![]() Fırını açıp beni içeri iteleyip kapağı kapattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Tam son nefesimi vermek üzere olduğumu düşünüyordum ki, kapak açıldı ve ustanın nazik eli beni çekip dışarı çıkardı ![]() ![]() "Şimdi tam istediğim gibi oldun ![]() Ona "Evet" dedim ![]() Bir ayna getirip önüme koydu ![]() ![]() ![]() ![]() "Evet bu sensin!" dedi usta ![]() ![]() Eğer seni bir çamur parçası iken üzerinde çalışmasaydım, kuruyup gidecektin ![]() Döner tezgahın üstüne koymasaydım, ufalanıp toz olacaktın ![]() Sıcak fırına sokmasaydım, çatlayacaktın ![]() Boyamasaydım, hayatında renk olmayacaktı ![]() Ama sana asıl güç ve kuvveti veren ikinci fırın oldu ![]() Şimdi arzu ettiğim her şey var üzerinde ![]() Ve ben kahve fincanı, şu sözlerin ağzımdan çıktığını hayretle fark ettim: "Ustam! Sana güvenmediğim için beni affet! Bana zarar vereceğini düşündüm ![]() Beni benden fazla sevip iyilik yapacağını fark edemedim ![]() Bakışım kısaydı, ama şimdi beni harika bir sanat eseri yaptığını görüyorum ![]() Benim sıkıntı ve acı diye gördüğüm şeyleri bana verdiğin için teşekkür ederim… Teşekkür ederim ![]() * * * * * * Usta fincanı, Yaratıcı insanı şekillendirir ![]() Yeter ki acı da ki hikmeti görelim ![]() Kahrın da hoş, lûtfun da hoş demesini bir öğrenebilsek… |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Acıdaki Hikmet... |
![]() |
![]() |
#2 |
aksel
|
![]() Cevap : Acıdaki Hikmet...ellerine saglık arkadasım ders alıncak gusel bı hıkaye
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
su perisi
|
![]() Cevap : Acıdaki Hikmet...Okuyan gözlerine sağlık akselim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aksel
|
![]() Cevap : Acıdaki Hikmet...okumazsak ogrenemeyız ogrenemezsek yapmayı calıstıgım bir seyı basaramayız demı sevgılı su perisi |
![]() |
![]() |
|