![]() |
Dudak İzi |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Dudak İziDUDAK İZİ Gune başlamışlığımda dudağımda kırmızı bir uyanış Onunla selamlıyorum insanları Kızıl kor bir bağla bağlanıyorum bana değenlere Sevinç ve tutku alıyor ruhuna her değen Sabahın taze zamanlarından kalan o kırmızı izden Mavi boncuğa gerek kalmadan başlamak güne Dudaklarımdan bedenime akan bir sıcaklıktan Safağın kızıl mor perdesi sanki bana eşlik eden Uğursuz bir şey olmaz artık hayatımda Sevişmeleri bile aklıma getirmemek simdi Ki tutkusunun peşinde canlı bir yangın gibi koşardım Yakarken önüme çıkan herşeyi Aşkın arzu terinde `yok` olmadan varolmayandım Dudağımda nemli ılık bir dağ çiçeği Masumiyetin ve çocuksuluğun tarifini taşır gibi Tutkudan hiç hafiflemeden Bir `günaydin` in hecelerinden yayılan sevdadan Koca bir yaşam bulabilmek Dudağımda kırmızı bir cemre Müjdelerin en hınzırı Bahar az kalır ardından Sonsuz bir yaz gecesi belki Vaadedilen cenneten daha çok Dudağımda bir aşk yağmuru İnsanın sırılsıklam olası geldiği Sevgilinin dudaklarından dökülen bir yaşam yani Tek bir dudak değmişliğinden Bir dağ yücesi yaratmak sevdaya dair Ve sonra özlemle Deli bir hasretle Akıldan atılmaz bir tutku fırtınasıyla Beklemek dudaklarımda emanet kalmış bir ıslak anıdan Yeşertmek koca bir orman içinde Yücelere değen ağaç gölgesi Ve papatyalarla bezenmiş bir yeşil çimen Ve sonra Ve sonra umut etmek O izden O ask yağmurundan O kırmızı cemreden O nemli ılık dağ çiçeğinden Yaratmak tende yadigar kalmış bütün anılardan farklı Yeniden diyebilmenin bütün coşkunluğunu anlatan Bir sarılıştan alevlenen Dudaklarımda yeni bir yaşam tadını Gassan SATAR ![]() ![]() ![]() ![]()
|