![]() |
Aşık Veysel Anılıyor... |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Aşık Veysel Anılıyor...![]() Ben giderim adım kalır Dostlar beni hatırlasın Düğün olur bayram gelir Dostlar beni hatırlasın Can kafeste durmaz uçar Dünya bir han konan göçer Ay dolanır yıllar geçer Dostlar beni hatırlasın" diyerek gönüllerde taht kuran ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu ölümünün 36 ![]() ![]() "Eserlerinde birlik, beraberlik ve barış çağrıları yapmıştır" Sıvas Valisi Veysel Dalmaz, halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu'nun ölümünün 36 ![]() ![]() Âşık Veysel'in halk şiirinin temsilciliğini yaparak Türk halk kültürüne önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Vali Dalmaz, şunları kaydetti: ''Âşıklar diyarı olarak bilinen Sivasımızın yetiştirdiği en önemli ozanlardan biri olan Âşık Veysel Şatıroğlu, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılması ve yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu yaşamış, Anadolu insanının istilaya karşı nasıl tek yumruk olduğunu Sivas'tan tüm yurda ve dünyaya nasıl seslendiğini bizzat yaşayarak dizelerine yansıtmıştır ![]() ![]() ![]() Büyük ozan Âşık Veysel Veysel Şatıroğlu veya bilinen adıyla Âşık Veysel 25 Ekim 1894 yılında Sıvas ili Şarkışla ilçesinin Sivrialan köyünde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel, bir dönem yurdu dolaşarak Köy Enstitüleri'nde saz hocalığı yaptı ![]() ![]() ![]() Eserlerinde Türkçesi yalındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ölümünden sonra Bütün Şiirleri (1984) adıyla eserleri tekrar yayınlandı ![]() ![]()
|