![]() |
Vazgeçilmez Bir Tutku Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Vazgeçilmez Bir Tutku EkmekVazgeçilmez bir tutku EKMEK Öğünlerin vazgeçilmez eşlikçisi emektar sofralarımızın baş tacı ekmek ![]() ![]() Sütlü ekmek KAÇ KİŞİLİK: 1 ekmek için HAZIRLAMA SÜRESİ: 60 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: 550 gr ekmek unu (Yoğururken 2-3 çorba kaşığı ilave gerekebilir) 12 gr taze maya 250 gr ılık su 20 gr tereyağı 10 gr tuz 100 ml süt 10 gr toz şeker 1 yumurtanın sarısı Hazırlanışı: *Maya ve şekeri bir kaseye alıp ılık suyun yarısı ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Hamuru top şeklinde toparlayıp yağlanmış, derin ve plastik kapaklı bir kabın içine alın ![]() ![]() *Dinlenmiş hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın ![]() ![]() ![]() ![]() *Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|