![]() |
Çok Veya Az Su İçmek! |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() Çok Veya Az Su İçmek!İran depreminde, 57 yaşında bir insan enkazlar altında sıkışıp kalmış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir insan normalde, en fazla 4 gün susuz kaldığında ölebiliyor ![]() Az su içildiğinde kan kalınlaşıyor, sindirim sisteminin çalışması yavaşlıyor ![]() ![]() Vücut meatabolizmasının (TDK, "is ![]() ![]() ![]() ![]() Fazla su içilmesi de aynı şekilde vücut mekanizması için zararlı olabiliyor ![]() ![]() Aynı gün aynı miktarda suyun atılması için günde ortalama 1,5 - 2,5 litre su sağlıklı organ fonksiyonları için gerekli ![]() Her insanın yaş ve vücut ağırlığına göre farklı su ihtiyacı var ![]() ![]() Bedenimizi hoyratça kullanmamalıyız ![]() ![]() Vücudun 3/2 si su ![]() Beynin %75'i su ![]() ![]() Kanın takriben %80’i su ![]() ![]() Tende bulunan su molekülleri ter hücrelerine giderek vücut ısısını dengede tutuyor ![]() ![]() ![]() İçilen suyun bir miktarı yemek borusundan geçerken mukoza/sümükdoku tarafında bir miktarı emiliyor ![]() Hani çok susayınca: „Ay dilim damağım kurudu“ derken kendimizi pek iyi hissetmeyiz acilen bir yudum da olsa su içme ihtiyacı hissederiz ![]() ![]() Çarşıda pazarda nerede olursak olalım yanımızda küçük de olsa özellike sıcak havalarda bir şişe su bulundurursak su içmeyi unutmayız ![]() Su akciğerlerin fonksiyonu için de çok önemli ![]() ![]() ![]() Ben yatağımın yanında bir şişe su bulundururum ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek arası su içmek gerekiyor ancak su çözgen bir madde ![]() ![]() ![]() Su, ince bağırsaklarda tuz, hormon, protein, vitamin, şeker gibi hücreleri ayırıyor ![]() Ortalama yaşam sürecinde 65 bin litre su kullanıyor insan vücudu ![]() ![]() Vücuttan atılacak suyun büyük miktarı böbreklere gidiyor ve oradan 180 litre kan filtrelenerek toksinlerden arındırılıyor ![]() Organlarımız suyu, gereği ve yeteri kadar kullandıktan sonra idrar yolu ile son durağı idrar kesesine ulaşıyor, bedeninimizden atılması için ![]() Bizden habersiz harıl harıl çalışan bu sihiri ve hala tam olarak keşvedilememiş insan beyni ve vücuduna karşı birazcık olsun saygılı ve duyarlı olmak gerekiyorken; onları ne fazla suyla boğmak, ne de susuz bırakmamak gerekiyor ![]() Akıllı vücut mekanizması dışardan destek almadan hastalıkların %90 ından fazlasını kendisi önlüyor ve tedavi ediyor olsa da sağlıklı yaşam için her konuda olduğu gibi bedenimiz, sağlığımız konusunda da bilinçli olmak zorunluğu doğuyor ![]() Ben her bilim araştırma sonuçlarına yüzde yüz inanmıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Bilim araştırmaları yapan insanların öneri ve bilgilerini göreceli dikkate alıyor kendi bilgilerimi, bedenimin ve içimin sesine ve durumuna göre sentezleyip kendi kararımı uyguluyorum ![]() ![]() ![]() Göreceli de olsa beynimize ve bedenimize gereken ihtimamı göstermeliyiz ![]() Hep sağlıklı ve mutlu kalın ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Çok Veya Az Su İçmek! |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Çok Veya Az Su İçmek!Çok güzel bir paylaşım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Çok Veya Az Su İçmek! |
![]() |
![]() |
#3 |
yesimciwciw
|
![]() Cevap : Çok Veya Az Su İçmek!Rica ederim:)
|