![]() |
Açıl Bilgisayar Açıl |
![]() |
![]() |
#1 |
Ergenekon
|
![]() Açıl Bilgisayar AçılAçıl bilgisayar açıl! Windows XP’nin yerini alacak olan Microsoft’un yeni işletim sistemi Vista’daki birçok program ses komutuyla da çalışıyor ![]() </B></B>Yazılım devi Microsoft’un üzerinde 5 yıl çalıştıktan sonra 24 milyar dolara yakın Ar - Ge bütçesiyle geliştirdiği yeni işletim sistemi Windows Vista ve Office 2007 bu hafta içinde tüm dünyada piyasaya çıkıyor ![]() Windows XP’ye göre birbirinden üstün birçok özelliği içinde barındıran Vista’nın ilk bakışta öne çıkan özellikleri arasında 3 boyutlu pencereleri, sesle komut desteği, yüksek güvenlik standardı, masaüstü programcıkları ve masaüstü arama motoru bulunuyor ![]() Vista’daki ses tanıma özelliğiyle mouse ve klavye ile yapılan bilgisayardaki birçok iş, sesle komut vererek yapılabilecek ![]() Programları başlatmak, e - posta’ları yönetmek, 'word’ dosyasını çalıştırıp metin yazabilmek, e - posta yazıp göndermek, yazıcıdan çıktı alabilmek ya da 'click’ tuşlarına basabilmek, sesli olarak bilgisayara takılan bir mikrofon yardımıyla kolaylıkla yapılabilecek ![]() ![]() Microsoft Türkiye yetkilileri bu sistemin Türkçeyi desteklemesi için Türkiye’de de çalışmaların başlatılacağını açıkladı ![]() ![]() ![]() Vista’nın ilgi çekici bir diğer özelliği ise masaüstüne yerleştirilen minik programcıklar ![]() ![]() Bu arada Microsoft ilgili bölüm için internette bir site kurarak yazılımcıların geliştirdikleri bu yönde programları tanıtmalarını sağlıyor ![]() ![]() </B>Bilgisayarda Vista kriterleri </B> </B>Bir önceki yıla kadar bilgisayarlarda yaygın olarak 256 MB RAM kullanılırken, Vista hazırlıklarının başlamasından itibaren RAM standardı 512 MB’ye yükseldi ![]() ![]() Donanım tarafında şimdiden Vista’nın asgari gereksinimlerini karşılayan konfigürasyonlar standarda yakın düzeyde ortaya çıkmaya başladı ![]() ![]() </B>65 dolardan başlıyor </B> </B>Yeni işletim sisteminde ayrıca XP’de olduğu gibi ekranlar açıldığında üst üste gelmiyor ![]() ![]() ![]() Microsoft Türkiye yetkilileri Windows Vista’nın piyasa satış fiyatlarını da açıkladı ![]() ![]() ![]() ![]() </B>Türkiye’de online yüklenemeyecek </B> </B>Bugüne kadar tüm işletim sistemlerini disk üzerinde satışa çıkaran Microsoft, Windows Vista ile bu yaklaşımında önemli bir değişikliğe gidiyor ![]() ![]() Ancak sadece İngilizce Windows Vista internetten satın alınıp yüklenebilecek ![]() ![]() </B>Hafıza deposunda kablosuz trend </B> </B>BluOnyx firmasının geliştirdiği yeni model taşınabilir hafıza deposu kablosuz iletişim özelliği sayesinde cihazlarla kolaylıkla veri transferi yapabiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() </B> |
![]() |
![]() |
|