![]() |
Anneye Hizmetin Mükafatı |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
Anneye Hizmetin Mükafatıİlim aşkı olursa ![]() ![]() ![]() Hakîm-i Tirmizî rahmetullahi aleyh, büyük hadîs imâmıdır ![]() ![]() İki de arkadaşı vardı ilim öğrenmek isteyen ![]() Bir gün, üçü uzun uzun konuştuktan sonra; - Dînî ilimleri öğrenmek için sefere çıkmalıyız, diye karar verdiler ![]() Hakîm, koşarak geldi annesine: - Anneciğim, biz sefere çıkıyoruz ![]() Annesi şaşırdı: - Ne seferi oğlum? - İlim öğrenmeye gidiyoruz anne ![]() ![]() - İyi de yavrum ben hastayım ![]() Annesi üzülünce, vazgeçti gitmekten ![]() Ama kalbindeki “İlim aşkı” silinmedi ![]() İki arkadaşı gittiler ![]() O ise, tenhâlarda için için ağlayıp, gözyaşı dökerdi ![]() Bir gün, kendi kendine; “Onlar gitti ![]() ![]() ![]() ![]() Ve şefkatli bir sesle sordu: - Evlâdım, niçin ağlıyorsun? - Arkadaşlarım ilim öğrenmeğe gittiler ![]() ![]() ![]() - Niçin gidemedim oğlum? - Hasta annemi yalnız bırakamadım ![]() - Mâdemki annene hizmet ediyorsun ![]() ![]() Hakîm çok sevinmişti ![]() - Hem de çok isterim efendim ![]() - Pekâlâ, hemen bugün başlayalım öyleyse ![]() Ve başladılar ![]() “Üç sene” devam etti bu dersler ![]() Üç yılın sonunda “Hızır aleyhisselâm” olduğunu öğrendi bu zâtın ![]() Soranlara; - Anneme hizmetimin mükafatı olarak bu büyük nîmete kavuştum, buyururdu
|