![]() |
Şantili Mayonez |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Şantili MayonezMalzeme (4 kişilik): 1 yumurtanın sarısı, tuz, biber, 1 limon, 2 su bardağı zeytinyağı 1/2 su bardağı dövülmüş taze krema ![]() Mayonezi yapmak için porselen veya cam bir kasede yumurta sarısını,tuz, biber ve birkaç damla limon suyu ekledikten sonra yumurta teliyle çırpın ![]() Yarım dakika kadar sürekli çırptıktan sonra yavaş yavaş zeytinyağını ekleyin ![]() ![]() Yağın tamamını kullandıktan sonra, kalan limonun suyunu ekleyip birkaç kez karıştırarak sosa yedirin ![]() Başka bir kapta ağır ağır çırparak taze kremayı koyulaştırın ![]() ![]() Şantili mayonezi soğuk balık ve etlerle servis edebilirsiniz ![]() Not: Bu sos buzdolabında bile saklanamayacağından yapar yapmaz servis etmek ve bitirmek gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|