Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografisi, dino, güzin, hakkında

Güzin Dino Biyografisi - Güzin Dino Hakkında

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Güzin Dino, dilbilimci, öğretim üyesi, çevirmen yazar

1942 yılında İstanbul Üniversitesi Roman Filolojisi Profesörü Eric Auerbach'ın asistanlığını yapan Dino; ressam Abidin Dino'nun eşidir 1943 yılında, Adana'da sürgüne gönderilmiş olan olan Abidin Dino ile evlenen sanatçı, 1946 yılında Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde doçent olarak görev yapmış, 1954'te Paris'e yerleşen eşinin yanına gitmiştir

Paris'te Ulusal Bilim Merkezi'nde çalışan yazar Güzin Dino, Doğu Dilleri Enstitüsü'nde öğretim üyeliği yapmış olup, Türkiye Pen Kadın Yazarlar Derneği üyesidir Türkiye'de çeşitli Türk romanları üzerine incelemeler, Fransa'da roman ve şiir çevirileri yapmıştır Çevirileri, birçok büyük yayınevinde, denemeleri, Fransız ve Amerikan dergilerinde yayımlanmıştır Türkiye'de de yayımlanan eserleri bulunmaktadır

Bazı yapıtları

Türk Romanının Doğuşu, Agora Kitaplığı, 2008, ISBN 9786050060249

Gel Zaman Git Zaman Abidin Dino'lu Yıllar, Can Yayınları

Sensiz Her şey Renksiz, Can Yayınları, 2007, ISBN 9750708985

Güzin Dino'nun Nazım Hikmet'li Yıllar

Picasso'lu Yıllar

Aragon'lu Yıllar

Avni Arbaş'lı Yıllar

Yves Montand'lı Yıllar

Çetin Altan'lı Yıllar

Yaşar Kemal'li Yıllar

Orhan Veli'li Yıllar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com