Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
benzeyen, geceye, gençliğim, gözlerim, ihtiyarlık, sabahıyla, uyandım, uyumuştu, zamanında

Geceye Benzeyen Gençliğim Zamanında Gözlerim Uyumuştu. Ancak ihtiyarlık sabahıyla uyandım.

Eski 03-05-2009   #1
evrem88
Icon47

Geceye Benzeyen Gençliğim Zamanında Gözlerim Uyumuştu. Ancak ihtiyarlık sabahıyla uyandım.

İ'lem eyyühe'l-aziz!

"Geceye benzeyen gençliğim zamanında gözlerim uyumuştu Ancak ihtiyarlık sabahıyla uyandım" mealinde olan şiirin şümulüne dahilim

Çünkü gençliğimde en yüksek bir intibah şahikasına çıktığımı sanıyordum Şimdi anlıyorum ki, o intibah, intibah değilmiş
Ancak, uykunun en derin kuyusunda bulunmaktan ibaretmiş Binaenaleyh, medenîlerin iftiharla dem vurdukları tenevvür-ü intibahları, benim gençlik zamanımdaki intibah kabilinden olsa gerektir

Onların misali, rüyasında güya uyanıp, rüyasını halka hikâye eden nâim meselidir
Halbuki, rüyasında onun o intibahı uykunun hafif perdesinden derin ve kalın bir perdeye intikal ettiğine işarettir Böyle bir nâim ölü gibidir; yarı buçuk uykuda bulunan insanları nasıl ikaz edebilir?

Ey uykuda iken kendilerini ayık zannedenler!

Umûr-u diniyede müsamaha veya teşebbühle medenîlere yanaşmayın

Çünkü, aramızdaki dere pek derindir; doldurup hatt-ı muvasalayı temin edemezsiniz Ya siz de onlara iltihak edersiniz, veya dalâlete düşer, boğulursunuz

Mesnevi-i Nuriye | Habbe

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com