![]() |
Ağlayan Gönlümü Görebiliyor Musun? |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Ağlayan Gönlümü Görebiliyor Musun?Ağlayan gönlümü görebiliyor musun? Gülen yüzümü değil, ağlayan gönlümü görebiliyor musun? Gel o zaman dostum! Sen, gerçek bir dostsun demek ![]() ![]() ![]() Gülen yüzüme bakıp da; “oh ne iyi, neşen yerinde, çok güzel, daim olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canım, ille de iyimi olunması gerek ![]() ![]() Sen öyle misin ya? Her zaman halimi-vaktimi en içten duygularınla sorarsın, hem de vereceğim cevabın senin beklediğin şekilde olmasına şartlanmışlıkla değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yansıma İnsanlarla öyle iyi geçinin ki, Düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasınlar ![]() Hz ![]() Sizin de mi böyle dostlarınız var? O zaman siz de çok şanslısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmet Sezgin bir şiirinde bu konuda çok yaralı olmalı ki, bakın dostluğu nasıl tarif ediyor: Dostluk köprüsünden geçmek istedim, Köprübaşlarını düşmanlar tutmuş ![]() Sevgi pınarından içmek istedim, Kurtlar eme eme suyu kurutmuş ![]() Yüzler yüzsüzleşmiş, postlar sahtekâr, Ruhlar ruhsuzlaşmış, dostlar riyakâr ![]() Kalpler katılaşmış, olmaz tövbekâr, Anladım ki hayat, insanı yutmuş ![]() Hayatın insanı yutmadığı, dostlukların sağlam temellerle kurulduğu bir dünya istiyorsak, önce böylesi bir dostluğu kendimiz başlatmalıyız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebu Bekir-i Dükki’ye; “Kiminle dost olalım?” diye sormuşlar ![]() Senin halini bilen, kendisinden emin olduğun, kendisinden bir şey saklamak lüzumunu duymadığın, aranızda hiçbir şeyin saklı bulunmadığı ile dost ol ![]() Halid bin Safvan’a da; “İnsanların en beceriksizi kimdir?” diye sorulmuş ![]() İnsanların en acizi, dost aramayandır ![]() ![]() ![]() Gerçek dost kabul edilen ve gerçek dostları olanlardan olmamız duasıyla, emanet edilmesi gereken en “Emin”e emanet olunuz
![]() ![]() _alıntı_
![]() |
![]() |
Cevap : Ağlayan Gönlümü Görebiliyor Musun? |
![]() |
![]() |
#2 |
bonsoir
|
![]() Cevap : Ağlayan Gönlümü Görebiliyor Musun?çok güzel bir paylaşım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|