Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gürüz, haberim, yok, şubattan

Gürüz: 28 Şubat'tan Haberim Yok

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gürüz: 28 Şubat'tan Haberim Yok

28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan ancak yurtdışında olduğu için ifadesi alınamayan YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz Türkiye'ye geldi Gürüz, "Ne 28 Şubat'tan haberim var, ne de ne olduğundan" diye konuştu

İZMİR - Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadesine başvurulacak olan Kemal Gürüz bu sabah gemiyle İzmir Alsancak Limanı’na geldi

Limana yanaşan gemiden indikten sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Gürüz, ''hayatında kanun dışı hiçbir şey yapmadığını, kanuni yetkileri dışında hiçbir yetki kullanmadığını'' savundu

Gürüz, İzmir'den Ankara'ya gideceğini ve burada soruşturma kapsamında ifade vereceğini dile getirerek, şunları söyledi:

''Ondan sonrası adaletin takdiridir Alnım açık, başım dik Türk devletin yücelmesi, Türk milletinin mutluluk ve refahının artması, Türk milletinin uluslararası camianın saygın ve seçkin bir üyesi olması için gururla çalıştım Bir kuruş bana isnat edilmiş yolsuzluk iddiası yoktur Kanun dışı hiçbir şey yapmadım Ne 28 Şubat'tan haberim var, ne de ne olduğundan

Olay benim açımdan gayet açık Burası benim memleketim, Türk milletine her yaptığım icraatın hesabını vereceğim Üniversite, kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kendi işlevini yaptı Ben, askeri kanattan da bize 'şunu şöyle yapın, bunu şöyle yapın' diye bir direktif geldiğini hatırlamıyorum Çevik Paşa'nın yazdığı bir mektup var, onun da cevabını 5 defa verdim Her şey herkesin gözü önünde cereyan ediyor Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum''

Prof Dr Gürüz, açıklamanın ardından kendisini bekleyen özel araçla Ankara'ya hareket etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com