![]() |
Askere Aile İçi Şiddete Karşı Eğitim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Askere Aile İçi Şiddete Karşı EğitimTSK dan 'askere aile içi şiddete karşı eğitim ![]() Askere aile içi şiddete karşı eğitim Türk Silahlı Kuvvetleri, silah altına alınan erlere terhis olacakları güne kadar yaşamları boyunca gerekli olan konularda eğitim veriyor ![]() TSK erlere terhis olacakları güne kadar aile içi iletişim, ailede şiddetin önlenmesi, insan hakları, kişisel hak ve özgürlükler, demokrasi, yanı sıra üreme sağlığı ve aile planlaması eğitimi veriyor ![]() Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre erbaş ve erlere, hayatları boyunca gerekli olacağı değerlendirilen 9 ayrı konuda eğitim veriliyor ![]() Askerler Yurt sevgisi eğitimi kapsamında, insan haklarının önemi, uluslararası gelişimi, hak ve özgrüklükler, uluslararası insan hakları kuruluşları ve sözleşmeler hakkında bilgilendiriliyor ![]() Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik eğitim konusunun alt başlıklarında aile içi iletişim, ailede şiddetin önlenmesi, kadınlara uygulanan toplumsal baskılar, töre cinayetleri ve kadın erkek eşitliği konularında eğitim veriliyor ![]() Üreme sağlığı projesi kapsamında yürütülen eğitim faaliyetleri içerisinde aile planlaması yöntemleri, akraba evliliğinin sakıncaları ve zührevi hastalıklar ve bulaşma yolları konularında eğitim veriliyor ![]() AA |
![]() |
![]() |
|