![]() |
Sözün Geri Vitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sözün Geri VitesiHadi bakalım, gülmeye hazır mısınız? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rivayet odur ki; Saatlerin geri alınacağını duyan Dursun, evdeki bütün saatleri toplayıp, Saatçi Temel’in dükkanına gitmiş ![]() ![]() ![]() -Ula Temal, biliy misun, saatler geri alinacakmuş! ![]() ![]() Onun içun, ben da bütün saatleri toplayup getirdum sana ![]() ![]() ![]() -Saatlerin geri alinacağunu ben da biliyrum, demiş Temel ![]() Lakin “bir saat geri alinacakmuş” bunu da biliyrum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra da, kendisini kandırmaya çalıştığını düşündüğü Dursun’un getirdiği saatlerin içinden “sadece bir tanesini” seçip geri almış ve diğerlerini bırakmış ![]() ![]() ![]() Bunu niye mi anlattım? Sözün geri vitesi olmadığını hatırlamak ve hatırlatmak için anlattım ![]() ![]() ![]() Çünkü söylenmiş sözü geri almak; Temel’in saati geri almasına benziyor; sakil, yamuk, acayip! ![]() ![]() Derler ya hani; Söylenmiş söz, atılmış oka benziyor ![]() ![]() ![]() Yayı kırsan da ok, dilini kessen de söz geri gelmiyor! ![]() ![]() Muammer Erkul
![]() |
|