Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzel, hayat, herşeye

Hayat Herşeye Rağmen Güzel !!

Eski 02-20-2009   #1
bonsoir
Icon1861

Hayat Herşeye Rağmen Güzel !!

Öncelikle şunu aklınızdan hiç çıkarmayın :Ulaşmak istediği büyük bir hedefi olmayanlar yaşamaktan da zevk almazlarHalbu ki hayatta gezegenlerden yerdeki karıncaya , filden mikroba kadar hiç bir şey gayesiz değildirBugünden tezi yok kendinize büyük bir hedef tayin edin ve a büyük hedefe sizi ulaştıracak küçük hedefcik ler belirleyip onları aşmaya çalışınBöylelikle hayatınızın her salisesininin değerini kavrayınBırakın ölüm gelmeden önce intiharla kendini öldürmeyi,ecelinizle öldükten sonra bile yaşamanın yollarını arayın ve bu istikamette işler başarın ,yatırımlar yapın adamlar yetiştirinhayırlı hizmetler ifa edin

Okyanus sahilinde bir kum taneciği olmak bile yoklukla kıyaslanmayacak kadar büyük bir nimet ve değerdir Çünkü “Var ”sı nız Bırakın kum tanecini ,Allah sizi yaratılmışların en şereflisi “İNSAN” olarak yarattıCanınızı Çarşamba pazarından almadınızAllah size ihsan ve ikram ettiSizin olmayan canı ,onun gerçek sahibi olan Allah’tan başkası alamaz İşte bu yüzdendir ki ,akli melekleri yerinde olduğu halde intihar edenler ebedi cehenneme atılıyorlar Çünkü kendilerinin olmayan ,kendilerine emanet edilen canı intiharla son verdilerDolayısıyla cehennem onlar için tam bir adalettirDerhal toparlanın ve zora talip olun…

Buhari’ den geçen ,HzEbu Hureyre’nin (ra) rivayet ettiği şu hadis-i şerif i unutmayalım:Kim zehir içerek intihar ederse cehennem ateşinin içinde elinde zehir oldu halde ebedi olarak ondan içerKim bıçak gibi delici bir aletle kendini intihar ederse cehennemde kendisine onunla azap edilirKendisini ip gibi boğucu şeyle kendini intihar ederse cehennemde kendisini boğarDünyada kendisini vuran ,cehennemde de kendini vurur

Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı Yarasının acısına dayanamayarak bıçak aldı ,elini kestiAncak kan durmadığı için adam öldüBunun üzerine Allah:”Kulum can hakkında benim önüme geçti ,ben de ona cenneti haram kıldım:”buyurdu

Hayat en kötü şartlar altında bile güzeldir Çünkü ruh bedende kaldıkça Allah’tan ümit kesilmezHer geceden sonra gündüz,her zorluktan sonra kolaylık vardırKulun Allah’a yönelmesi ve O’ndan yardım istemesi ,sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil ederAllah umulmayan ,beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan ederÇünkü O’nun her şeye gücü yeterYeter ki sabır içini de şükrederek kulluk kalitemizi artıralım veO’nun rahmet ve mağfiret ve bereket kapılarını fiili ve kavli dualarla çalmaya devam edelim

alıntı

Çünkü Sİz DeğeRLiSİniZ DostÇa KalıN

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Hayat Herşeye Rağmen Güzel !!

Eski 02-20-2009   #2
Gözyaşı

Cevap : Hayat Herşeye Rağmen Güzel !!

Bu sözü çok seviyorum doğru söylenmiş bir söz paylaşım için sağol

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com