02-20-2009
|
|
bonsoir
|
Hayat Herşeye Rağmen Güzel !!
Öncelikle şunu aklınızdan hiç çıkarmayın :Ulaşmak istediği büyük bir hedefi olmayanlar yaşamaktan da zevk almazlar Halbu ki hayatta gezegenlerden yerdeki karıncaya , filden mikroba kadar hiç bir şey gayesiz değildir Bugünden tezi yok kendinize büyük bir hedef tayin edin ve a büyük hedefe sizi ulaştıracak küçük hedefcik ler belirleyip onları aşmaya çalışın Böylelikle hayatınızın her salisesininin değerini kavrayın Bırakın ölüm gelmeden önce intiharla kendini öldürmeyi,ecelinizle öldükten sonra bile yaşamanın yollarını arayın ve bu istikamette işler başarın ,yatırımlar yapın adamlar yetiştirin hayırlı hizmetler ifa edin
Okyanus sahilinde bir kum taneciği olmak bile yoklukla kıyaslanmayacak kadar büyük bir nimet ve değerdir Çünkü “Var ”sı nız Bırakın kum tanecini ,Allah sizi yaratılmışların en şereflisi “İNSAN” olarak yarattı Canınızı Çarşamba pazarından almadınız Allah size ihsan ve ikram etti Sizin olmayan canı ,onun gerçek sahibi olan Allah’tan başkası alamaz İşte bu yüzdendir ki ,akli melekleri yerinde olduğu halde intihar edenler ebedi cehenneme atılıyorlar Çünkü kendilerinin olmayan ,kendilerine emanet edilen canı intiharla son verdiler Dolayısıyla cehennem onlar için tam bir adalettir Derhal toparlanın ve zora talip olun…
Buhari’ den geçen ,Hz Ebu Hureyre’nin (r a) rivayet ettiği şu hadis-i şerif i unutmayalım :Kim zehir içerek intihar ederse cehennem ateşinin içinde elinde zehir oldu halde ebedi olarak ondan içer Kim bıçak gibi delici bir aletle kendini intihar ederse cehennemde kendisine onunla azap edilir Kendisini ip gibi boğucu şeyle kendini intihar ederse cehennemde kendisini boğar Dünyada kendisini vuran ,cehennemde de kendini vurur
Sizden önceki ümmetlerden yaralı bir adam vardı Yarasının acısına dayanamayarak bıçak aldı ,elini kesti Ancak kan durmadığı için adam öldü Bunun üzerine Allah:”Kulum can hakkında benim önüme geçti ,ben de ona cenneti haram kıldım:”buyurdu
Hayat en kötü şartlar altında bile güzeldir Çünkü ruh bedende kaldıkça Allah’tan ümit kesilmez Her geceden sonra gündüz,her zorluktan sonra kolaylık vardır Kulun Allah’a yönelmesi ve O’ndan yardım istemesi ,sıkıntı ve problemlerin çözümünün başlangıç noktasını teşkil eder Allah umulmayan ,beklenmeyen yer ve yönlerden kolaylıklar ihsan eder Çünkü O’nun her şeye gücü yeter Yeter ki sabır içini de şükrederek kulluk kalitemizi artıralım veO’nun rahmet ve mağfiret ve bereket kapılarını fiili ve kavli dualarla çalmaya devam edelim
alıntı  
Çünkü Sİz DeğeRLiSİniZ DostÇa KalıN
|
|
|