Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ile, ilgili, imkansızdan, kolaydır, kompozisyon, sözü, zor

Zor İmkansızdan Kolaydır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Eski 09-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zor İmkansızdan Kolaydır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Zor İmkansızdan Kolaydır Sözü ile İlgili Kompozisyon
Hayatta çoğu şey zordur Hayatta kalmak, yaşamımızı sürdürebilmek bile emek ister İmkânsız olarak sayabileceğimiz çok az şey vardır Bunlar da insan mantığının alamadığı konulardır

Zor ve imkânsız kelimelerinin anlamlarını karıştırmamalıyız Bir matematik problemi çözmeyi, yerine ve kişisine göre zor olarak tanımlayabiliriz O problem, matematikten hiç anlamayan biri için imkânsızdır Zaten, imkânsız olmasının nedeni de matematiği hiç bilmemesinden kaynaklanmaktadır Kişinin o konuya dair temeli yoktur Ama, ne zaman ki matematik problemi çözmeyi öğrenirse işte o zaman imkânsızı başarır Zor ise, matematik konusunda temeli sağlam birinin karşısına getirilen sıra dışı bir problemi, matematik bilgisinin yanında kendi mantığını da katarak çözmesi gerekmesidir, ki bu da herkesin yapabileceği bir şey değildir

Bence karşımızda başa çıkamayacağımız bir durum varsa, şu söz bize önderlik etmelidir: ‘Hiçbir şey göründüğü kadar zor değildir; görüş açımıza göre şekillenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com