![]() |
Kabuli Pilav Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabuli Pilav TarifiKabuli Pilav nasıl yapılır Kabuli Pilav yapılışı Kabuli Pilav Malzemeler 1 kg ![]() 3 baş soğan 4 havuç 1 kg ![]() 250 gr ![]() 4 diş sarımsak 8 adet kişniş tohumu 2 kak tarçın 1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı) 3 çorba kaşığı tereyağı veya 1/2 su bardağı sıvıyağ Kabuli Pilav Tarifi : Önce eti 5-6 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu etin suyunun çok koyu bir renkte olması gerekiyor ![]() ![]() Kalan pirinçten bir kat daha tencereye koyun, üstüne tekrar et suyundan ilave edin ve tekrar karıştırın ![]() ![]() Hepsini birden altüst ederek pirinçleri ezmeden, pirinçler et suyunun rengini alıncaya kadar karıştırın ![]() Et suyu ile renklenmiş pirincin üzerine pişen etleri sıralayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ilık suda bekleyerek kabarmış olan üzümleri yıkayın ve tavada kızdırdığınız yağdan geçirin ![]() Pilavın üstüne, tencerenin bir kenarına havuçları diğer kenarına ise üzümleri koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|