Kiremitte Balık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiremitte Balık Tarifi![]() Malzemeler 1 Yarım kilogram somon balığı,2 İsteyen 8 adet mantar,3 2 tane domates4 3 yeşil sivri biber,5 2 diş sarımsak,6 2 çorba kaşığı domates püresi,7 1 adet limon,8 3 tane defne yaprağı,9 Tuz ve karabiber,10 Sıvıyağı,11 Birazcık maydanoz![]() Kiremitte Balık Yapılışı 1 Önce sebzeleri doğrayın; mantarı, domatesi ve biberi dilimleyin![]() 2 Tavaya sıvıyağını dökün ve önce mantarı kavurun Ardından domatesi ve biberi ekleyin Domates püresini, tuzunu ve karabiberini de dökün![]() 3 Karışımı karıştırarak biraz daha pişirdikten sonra karışımı kiremite alın![]() 4 Leziz somon balığını dilimleyin![]() 5 Somon balık dilimlerini kiremite döktüğünüz sosun üzerine dizin![]() 6 Limonu yarım ay şeklinde dilimleyin Dilimlediğiniz limonları somon balıklarının üzerine dizin![]() 7 Son olarak defne yaprağını ve karabiberini koyun Biraz tuz serpin![]() 8 Daha önce ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin![]() Afiyet Olsun |
|
|
|