![]() |
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Ay Çöreği TarifiKıymalı Ay Çöreği Tarifi Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Resimli Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Kıymalı Ay Çöreği nasıl yapılır Kıymalı Ay Çöreği yapılışı Kıymalı Ay Çöreği Tarifi Resimli MALZEMELER 750 gr ![]() ![]() 50 gr ![]() ![]() ![]() 1 bardak ılık su ![]() 3 adet yumurta ![]() 250 gr ![]() ![]() 2 çay kaşığı tepeleme tuz ![]() İç Malzemeleri 250 gr ![]() ![]() 500 gr ![]() ![]() 3 orta boy soğan ![]() 1/2 demet maydanoz ![]() 1 yemek kaşığı yemeklik yağ ![]() yeterince Tuz-karabiber YAPILIŞI 1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun ![]() ![]() 2 — Kabaran hamuru bir iki kere yoğurun 5 pazıya ayırın ![]() ![]() ![]() 3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız içten birer yemek kaşığı koyun ![]() ![]() ![]() 4 — Hamurların üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün, orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin ![]() Kıymalı için yapılışı: 1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin ![]() 2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun ![]() ![]() NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun içinde kabarana dek bekletin ![]() |
![]() |
![]() |
|