![]() |
Arjantin Ünlü Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arjantin Ünlü YemekleriArjantin Mutfağı hakkında bilgi Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç Arjantin yemeğini örnek verecek olursak; Chimichuri Bu yemek için gerekli olan malzemeler Barbekü İçin Safranlı Marinad 1,5 su bardağı marinad sosu için: 1/2 tatlı kaşığı safran 120 ml ![]() 1 baş soğan 120 ml ![]() 2 iri diş sarımsak 1/4 su bardağı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı kekik 1 çorba kaşığı limon suyu 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı Safranı limon suyunda erimesi için 20 dakika kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panada Bu yemek için gerekli olan malzemeler Izgarada veya fırında kızartılmış 600 gram koyun eti, 3 baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 ![]() tuzlanmış iki sardalye, 1 kaşık un, 2 baş karanfil, 1 tutam merzengûş otu, yeteri kadar zeytinyağı, et suyu, tuz ve karabiber yapılışı Eti iki defa makineden geçirip bir porselen kâseye koyun ![]() ![]() ![]() Sardalyelerin tuzlarını giderip bol suda yıkayın ve havanda döverek macun durumuna getirin ![]() ![]() ![]() Bir tavaya yarım bardak kadar zeytinyağı dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Kaptakiler iyice susuz kalıp macun gibi pişince bunu servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|