Basalla Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Basalla Nasıl YapılırBasalla Tarifi, Basalla nasıl yapılır Malzemeler 500 gr kuzu kuşbaşı2 su b bulgur1 su b nohut1 çorba k biber salçası1 çorba k domates salçası1 kase arpacık soğan 1 yumurta 3 çorba k un3 çorba k nar ekşisi1 çorba k nanepulbiber,karabiber,tuz Basalla Yapılışı Tencereye sıvıyağı alın Üzerine 500 gr kuzu etini ekleyin Etlerin üzerine arpacık soğanları ve salçayı ilave edin Üzerine sıcak su ekleyin ve pişirin Nohutu ekleyin 2 su bardağı bulgurun üzerine su ekleyin ve bulguru ıslatın Bulgur demlendikten sonra üzerine tuz,karabiber,nane ilave edin![]() Bulgurdan minik köfteler yapın Köfteleri tencereye alın Yemeğiniz piştikten sonra servis tabağına alın Üzerine bolca nane ilave ederek servis edin |
|
|
|