![]() |
Resimli Şiveydiz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resimli Şiveydiz TarifiŞiveydiz Tarifi Resimli Resimli Şiveydiz Tarifi Şiveydiz nasıl yapılır ![]() Şiveydiz Malzemeleri 2 yemek kaşığı kuru nane 300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu eti 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut yarım kg taze sarımsak ( sadece beyaz kısımları) yarım kg taze soğan ( sadece beyaz kısımları) 1 yumurta 2 yemek kaşığı un 6 kepçe süzme yoğurt yağ, tuz ![]() Şiveydiz Yapılışı Şiveydiz yapılışı Eti ve nohutları tencereye alın ![]() Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın ![]() Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın ![]() Gerekiyorsa su ilavesi yapın ![]() Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak ![]() Bu arada yoğurt , yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde iyice çırpın ![]() Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın ![]() Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin ![]() Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin ![]() Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın ![]() Ocaktan alınca tuz ilave edin ![]() Biraz zeytinyağında nane yakın ve yemeğin üzerinde gezdirin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|