Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Patates Yemeği Tarifi
Etli Patates Yemeği
Etli Patates Yemeği Nasıl Yapılır
Etli Patates Yemeği İçin Malzemeler:
500 gr Patates
250 gr Kemikli Kuzu Eti
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Etli Patates Yemeği Yapılışı:
Patatesler soyulacak ve tercihinize göre küp, halka veya elma dilimi doğranacak Soğan yemeklik, sivri biber kuşbaşı doğranacak Domates kabukları soyulacak ve küp doğranacak Sarımsakların her biri iki parçaya bölünecek Kemikli kuzu eti fazla yağ ve sinirler temizlenecek encere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine kuzu eti ilave edilecek ve normal ısıda etin rengi dönünceye kadar kavrulacak Tencere içerisinde etler bir yere toplanacak Açılan yere soğan katılacak ve düşük ısıda kavrulacak Üzerine sivri biber ve sarımsak ilave edilecek, hafif kavrulacak Ardından salça ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak
Domatesler katılacak diriliği gidinceye kadar kavrulacak Üzerine patates, 3 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek Ocak ısısı yükseltilecek Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek Saat’a bakılacak not edilecek 35 dakika süre bitiminde yemeğiniz servise hazır
Afiyet Olsun  
|