Meyveli Ekmek Pastası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Ekmek Pastası TarifiMeyveli Ekmek Pastası nasıl yapılır Meyveli Ekmek Pastası yapılışı Meyveli Ekmek Pastası Malzemeler Yarım su bardağı (75 g) karışık kuru meyve 2/3 su bardağı (150 ml) şekersiz elma suyu 3-4 dilim (115 g) kepekli ekmek; küp şeklinde doğranmış 1 tatlı kaşığı karışık baharat (tarçın, yenibahar, vs) 1 büyük muz; dilimlenmiş olarak 2/3 su bardağı (150 ml) yağsız süt 1 yemek kaşığı (15 g) esmer şeker Servis için; yağsız yoğurt (tercihe bağlı) Meyveli Ekmek Pastası Tarifi 1- Fırını önceden 200 derecede ısıtın Küçük bir tencerede, kuru meyveleri ve elma suyunu kaynayana kadar pişirin![]() 2- Tencereyi ateşten alın Ekmek küplerini, baharatları ve muzu karıştırın Sonra bu karışımı elerin olmayan, ısıya dayanıklı bir tepsiye dökün Üzerine de sütü dökün![]() 3- Esmer şekeri üzerine serpin Üzeri kızarana kadar, 25-30 dakika fırında pişirin Tercihinize göre sıcak ya da soğuk olarak servis yapın Arzu ederseniz yanına yağsız yoğurt da koyabilirsiniz |
|
|
|