Portakallı Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Muhallebi TarifiPortakallı Muhallebi Yaplışı Portakallı Muhallebi Tarifi Malzemeler : 7 su bardağı süt Bir kaşık nişasta Bir kaşık pirinç 8 tane iri portakal kabuğu reçeli 1 fiske tuz 1 bardak sunç unu 250 gr toz şekerYapılışı: Sütü toz şekerini, tuzu bir tencereye koyunuz 5 dakika kadar arada bir karıştırarak sütü kaynamaya bırakın Ayrıca bir kasenin içinde nişasta ile pirinç ununu suyla birlikte iyice ezerek halledin Sonra bunun kaynamakta olan sütün içine bir taraftan hızlıca karıştırarak, azar azar ilâve edin Muhallebiyi 10 dakika kadar karıştırarak pişirin Ateşten indirdikten sonra daha önce ince, ince kıyılmış olan portakal kabuğu reçeli koyun ve muhallebi boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin![]() Ateşten indirdikten sonra derhal kaselere boşaltın![]() Arzu ederseniz üstünü şekilli kesilmiş portakal kabuğu reçeli ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapınız Not : Bu muhallebiyi aynı ölçülerle, aynı şekilde şam-fıstığı ile de yapabilirsiniz O zaman muhallebiye portakal kabuğu reçeli yerine kabukları daha önce sıcak suda bırakılarak çıkartılmış ve kıyılmış 200 gr şamfıstığı ilâve edilir Kaselere boşaltılan bu fıstıklı muhallebi kıyılmış fıstıkla süslenip servis yapılır |
|
|
|