Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ResimliHavuçlu tarçınlı kek tarifi resimli Havuçlu tarçınlı kek tarifi kek tarifi resimli kek tarifi ![]() Malzeme Listesi: * 2 yumurta * yarım su bardağı toz şeker * 100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı) * 1 adet orta boy havuç * yarım çay bardağı kıyılmış ceviz * 1 tatlı kaşığı tarçın * yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Yapılışı: Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın 25×9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltın Daha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 35-40 dakika pişirin Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın![]() Uyarılar: * Bu hamuru 25×9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 26-28 cm yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor 26-28 cm lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın![]() * Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun ![]() Bu arada melek’ler, bu kek için birde ıssız adam keki diyorlar, onu neden diyorlar işte onuda ben bilmiyom Onu bunu şunu onu dedik ve gittik |
|
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Resimli |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi ResimliHavuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Bu keki çok seviyorum hem çikolatalısı hemde meyve soslusu çok leziz oluyor ![]() 2 adet yumurta 1 5 su bardağı şeker1 büyük boy havuç rendesi 1 su bardağı yoğurt 3 su bardağı un 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 2 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı karbonat yarım limon suyu ile birlikte 1 su bardağı sıvı yağ Yumurta şeker ile köpük köpük oluncaya kadar çırpılır ve sırasıyla; havuç, yoğurt, ceviz, sıvıyağ, un ve karbonat ile birlikte limon suyu çırpılıp Orta ısılı (170 derece)fırında pişirilir |
|
|
|