Koyun Beyin Haşlaması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Koyun Beyin Haşlaması TarifiMalzeme : 1 adet havuç 1 baş soğan Varsa 1 baş kereviz 6 adet koyun beyni veya 2 adet dana beyni 1/4 demet maydanoz 3 adet tane karabiber tuz ![]() Yapılışı : 1) Beyinleri soğuk suya koyunuz ![]() 2) Beyinlerin üzerindeki ince zarı soyunuz (beyin ba-yat olursa bu zar soyulmaz) ![]() 3) Bir tencereye zarı soyulmuş beyinleri, iri doğran-mış soğanı havucu, kerevizi maydanozu, tane ka-rabiber ve tuzu koyunuz (Sebzeleri koymaktaki maksat kokusunu güzelleştirmek ve ağırlığının git mesi içindir)![]() 4) Beyinin üzerlerine çıkacak kadar su ve tuz ilâve edip ateşe koyunuz ![]() 5) Orta hararetli ateşte 20 – 25 dakika kaynatınız ![]() 6) Kendi suyundan soğutup parçalamadan çıkartınız ![]() 7) İstediğiniz yerde kullanınız |
|
|
|