Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açı, bonfile, soslu, sığır, yapılır

Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Soslu Sığır Bonfile Nasıl Yapılır



Acı Soslu Sığır Bonfile Tarifi, Acı Soslu Sığır Bonfile nasıl yapılır


Malzemeler

Her Biri Yaklaşık 150 grlık 4 Dilim Sığır Filetosu

2 Diş Sarmısak

100 gr Yeşil Zeytin

1/2 Acı Kırmızı Biber

100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates

1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap

Zeytinyağı

Tuz


Acı Soslu Sığır Bonfile Yapılışı

4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Sonra etleri çıkarın Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun


Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin


Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin


Filetoları sıcak servis tabağına koyun Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.