![]() |
Dilber Dudağı Tatlısı Yemek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dilber Dudağı Tatlısı Yemek Tarifi2 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı sirke 1 fiske tuz 4 su bardağı baklavalık un, elenmiş 250gr nişasta; açmak için 200gr ceviz veya fındık, iri dövülmüş 1,5 paket tereyağı 1 yumurtanın akı şerbet: 5 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 10-12 kişilik hazırlanması: unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin ![]() hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun ![]() hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın ![]() üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin ![]() bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun ![]() üzerlerine tekrar nişasta serpin ![]() her birini servis tabağı büyüklüğünde açın ![]() (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz) ![]() açtıklarınızın üzerine nişasta serpin ![]() 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın ![]() ![]() açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin ![]() cevizi yumurta akı ile karıştırın ![]() yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun ![]() diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın ![]() kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin ![]() tereyağını eritip 1 dakika kaynatın ![]() kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin ![]() (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin ![]() bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ![]() ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın ![]() fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin ![]() tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|