Ankaranın En Güzel Yemekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankaranın En Güzel YemekleriAnkara Tavası Tarifi MALZEMELER 500 gr kuzu eti2 yemek kaşığı tereyağı 2 adet havuç 1 su bardağı bezelye Yarım demet dereotu 1 çay fincanı yoğurt 1 çay bardağı un 3 adet yumurta Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuz, arpacık soğanı ilave ederek kavurun Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üzerine koyun Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin![]() Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz![]() Ankaranın güzel yemekleri resimleri :f16: |
|
|
|