![]() |
Annemin Zeytinli Ekmeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Annemin Zeytinli Ekmeği TarifiAnnemin Zeytinli Ekmeği nasıl yapılır Malzemeler 2¼ bardak beyaz un ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya ¾ tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 tepeleme tatlı kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ¾ bardak su 20 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin (½ bardak) Annemin Zeytinli Ekmeği Hazırlanışı Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın ![]() Beyaz ekmek, 500 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın ![]() Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin ![]() ![]() 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurma aşamasında ek malzeme sinyalinden hemen sonra irili ufaklı doğranmış zeytini ekleyin ![]() ![]() Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|