Etli Ve Sulu Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ve Sulu Yemek TarifiEtli Sulu Yemek Tarifi Sulu Yemek Tarifleri Etli Etli Fasülye Malzemeler: 2 tane, kuru soğan 500 gram, kuşbaşı et 1 kg taze fasulye 2 tane domates 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tatlı toz biber, tuz 1 çay fincanı kaynar içme suyu Yapılışı: Orta boy bir tencereye, zeytinyağını, eti ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım Et suyunu salıp cekene kadar birlikte kavuralım Üzerine küp doğranmış domates ve ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeyi alalım, kısık ateşte kavurarak pişirelim Suyunu cektikten sonra, sıcak su ve kırmızı toz biberi ilave edelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım Eğer fasulye pişmezse sıcak su ekleyebiliriz![]() Etli Patates Malzemeleri: 500 gram kuşbaşı et 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç 200 gram domates 500 gram patates Tuz, karabiber Yapılışı: Yağsız kızartma şartlarına göre ısıtılmış çelik tencerede önce et kavrulur Kıyılmış havuç, soğan ve istenirse yeşillikler ilave edilir Kapak kapatılır,en düşük alevde 10 dakika pişirilir Daha sonra kabukları soyulmuş domates konur, 10 dakika tekrar pişirilir Bundan sonra patatesler ilave edilir Yine en düşük alevde 20 dakika pişirilir Yemeğin biraz sulu olması istenirse bir bardak et suyu eklenir Tuz ve karabiber yemeğin pişmesine yakın konulmalıdır![]() Etli Nohut Malzemeleri: 1,5 çay bardağı, nohut 500 gram, kuzu eti 1 tane kuru soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1/2 çorba kaşığı biber salçası Kaynamış su Yapılışı: Ön hazırlık olarak, nohutu akşamdan bir taşım kaynatalım ve suyun içinde bir gece bırakalım ![]() Yemek hazırlığına başlamadan önce, nuhutu yumuşayana kadar haşlayalım Orta boy bir tencereye sıvıyağı alalım, üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ve kuşbaşı eti alalım, etlerle birlikte soğanı kavuralım Salçaları ekleyelim, üzerine sıcak suyu ilave edelim etleri pişmeye bırakalım Et pişince, haşlanmış nohutu ilave edelim tuzunu ayarlayalım, kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alalım Etli Patlıcan Malzemeleri: 4 Bostan Patlıcan 600 gr kuzu Eti 2 tane kuru Soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası 2 Defne Yaprağı 5 tane domates 3 tane biber Sıvıyağ Tane karabiber, tuz, sıcak su Bir miktar dereotu Yapılışı: Eti tencereye alalım, suyunu salıp çekene kadar kavuralım Yemeklik doğradığımız, soğanı ve sıvıyağı etlerin üzerine alalım kavurmaya devam edelim Sonra sırası ile salçaları, defne yaprağını tane karabiber ve tuzu ilave edelim karıştıralım Aalacalı soyduğumuz patlıcanları, irice doğrayalım ve etin üzerine alalım kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kavuralım Yeteri kadar sıcak su alalım, patlıcan ve etler pişene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım Servise sunarken, ince kıyılmış dereotu serpelim alıntı |
|
|
|