Un Tarhanası Tarifi, Resimli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Un Tarhanası Tarifi, ResimliEv Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır ![]() Kış için hazırlayabileceğiniz en güzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana çorbası içmek için bu tarifi yapmanız yeterli:Malzemeler Tarhana otu Tuz Aldığı kadar un 3 kg domates2 kg soğan2 kg kırmızı biber1 kg süzme yoğurt1 kg haşlanmış nohutYapılışı: Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat boyunca kısık ateşte pişirin ![]() ılıdıktan sonra içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin![]() Yeteri kadar un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin En az iki gün ara sıra karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin![]() Daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serip, Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin ![]() Üst taraf kuruduğunda ters çevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın![]() hamur parçacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten başka bir örtünün üzerine eleyin![]() Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gün kadar açık havada bekletin Tarhananız hazır |
|
|
|