Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Biber Dolması Nasıl YapılırEtli Biber Dolması Tarifi Etli Biber Dolması nasıl yapılır Malzemeler 250 gr kıyma 1 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suiçinde eritilmiş) Yarım kg dolmalık biber 1 adet soğan(incecik doğranmış) 2 adet domates(enine dilimlenmiş) 1 avuç pirinç Tuz,karabiber Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı Sana Etli Biber Dolma Yapılışı 1 Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,biberi katıp iyice karıştırın Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın![]() 2 Biberleri yıkayıp,sap kısmının yarım cm aşağısında kesip,içini temizleyip,yıkayın ![]() 3 Biberlerin içini sıkıştırmadan doldurun![]() 4 Ağızlarına domates koyup,bir tencereye biberlerin ağızlan yukarı gelecek şekilde yerleştirin![]() 5 Biberlerin üzerini örtecek kadar su,Sana, salça veya l adet domates suyu koyup pişirin Suyu azalırsa,ekleyebilirsiniz![]() 6 Pirinçler uzayınca,biberlen de yumuşayınca ateşten alın![]() 7 Servis tabağına çıkarıp,üzerine de kafi miktarda suyundan koyup,servis yapın![]() Dolma haranın içine 1 çorba kaşığı(eritilmemiş) Sana katarsanız,iç malzeme daha iyi pişer Dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatırsanız,sarsılmadan pişeceklerinden şekilleri daha düzgün olur |
|
|
|