Baharatlı Balkabağı Çorbasının Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Balkabağı Çorbasının TarifiBaharatlı Balkabağı Çorbasının Tarifi Baharatlı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kreması Yemeğin Tarifi Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın ![]() Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin ![]() Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın ![]() Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin ![]() Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın ![]() Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun ![]() Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz![]() Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin ![]() Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın ![]() Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin ![]() Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun |
|
|
|