![]() |
Cennet'in Hanımefendisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Cennet'in HanımefendisiPeygamberimiz Efendimiz (sav); ahirete rihlet edeceğini, vefatından evvel bir sır olarak Hz ![]() ![]() ![]() Âişe (rah) şöyle dedi: Peygamber (sav)’in hanımları onun yanında otururlarken Fâtıma tıpkı Resûlullah (sav) gibi yürüyerek çıkageldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Hanımları yanındayken Resûlullah (sav) sadece sana bir sır verdi; sen de ağladın, dedim ve Resûlullah kalkıp gidince, ona: “Resûlullah (sav) sana ne söyledi?” diye sordum ![]() – Resûlullah (sav)’in sırrını kimseye söyleyemem, dedi ![]() Resûlullah (sav) vefat ettikten sonra da: – Senin üzerindeki analık hakkıma dayanarak Resûlullah’ın sana verdiği sırrı bana söylemeni istiyorum, dedim ![]() Fâtıma: – Şimdi olabilir, dedi ve şunları söyledi: Resûl–i Ekrem kulağıma ilk defa bir şey söylediğinde, Cebrâil’in nâzil olan Kur’an âyetlerini baştan sona okumak üzere her yıl bir –veya iki– defa geldiğini, fakat bu yıl aynı maksatla iki defa geldiğini söyledi ve “Ecelimin yaklaştığını anlıyorum; ALLAH’a karşı saygıda kusur etme ve sabırlı ol! Benim senden önce gitmem ne iyi!” buyurdu ![]() ![]() ![]() ![]() (Buhârî, Menâkıb 25, Fezâilü ashâbi’n–nebî 12, Megâzî, 83, İsti’zân 43; Müslim, Fezâilü’s–sahâbe 97–99) ![]() ALLAHü Teala bizleri şefaatinden mahrum eylemesin!
![]() |
Cevap : Cennet'in Hanımefendisi |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Cennet'in HanımefendisiAmin, Allah'ım bizleri peygamber efendimizin şefaatine nail eylesin inşaallah ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Cennet'in Hanımefendisi |
![]() |
![]() |
#3 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : Cennet'in HanımefendisiÇeviri hatası olmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |