![]() |
Kaç Çeşit Makarna Tarifi Biliyorsunuz |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Kaç Çeşit Makarna Tarifi BiliyorsunuzLazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır ![]() MAKARNA ÇEŞİTLERİ Lazanya: Kare veya dikdörtgen tabaka şeklinde aralarına malzeme konularak pişirilen makarnadır ![]() Penne: Domates, et veya sebze sosuna uygundur ![]() Farfalle: Krema bazlı soslar için uygundur ![]() Fusuli: Et ve domates sosları için uygundur ![]() Spaghetti: Gerçekte Napoliten, özünde İtalyan makarnasıdır; her sosa uyum sağlar ![]() Linguini: Deniz mahsullü soslara çok yakışır ve spaghetti gibi her sosa uyum sağlar ![]() Tagliatelle: Et soslarıyla uygundur ![]() ![]() Macaroni: Makarna salatası ve fırınlanmış makarna için uygundur ![]() Conchiglie (küçük kabuklar): Makarna salatalarında veya tavuk çorbasında kullanılabilir ![]() Conchiglie (büyük kabuklar): Et soslarıyla uygundur ![]() Çeşit çeşit makarna sosları :) Birbirinden farklı soslar ile makarnalarınız çok daha lezzetli olacak, sofralarınıza yeni bir renk ve tat gelecek… Makarnanın ana yemek olarak yenebilmesini sağlayan en büyük yardımcı etken sostur ![]() ![]() Spagetti: Spagetti gibi uzun ve yuvarlak makarnalarda, bu özellikleri nedeniyle genellikle sıvıyağ ile yapılmış domatesli ve salçalı soslar kullanılır ![]() Erişte gibi yassı makarnalar: Bu çeşitler için daha yoğun kıvamlı; mesela peynir, yumurta ve krema bazlı soslar tavsiye edilir ![]() Burgu ve ince uzun makarnalar: Bu tip makarnaların sosun suyunu emme özelliği bulunur ![]() ![]() Mantı ve midye şekilli makarnalar: Daha çok etli ve kıymalı soslarla birlikte kullanılır ![]() ![]() Kalem, boncuk şekilli makarnalar: Bu çeşitler fırın makarnalar için uygundur ![]() ![]() ![]() Kesme ![]() Renkli Fantazi Burgu ![]() Kalem ![]() Boncuk ![]() Bukle ![]() İnce uzun ![]() Arpa Şehriye ![]() Bamya ![]() Yüksük ![]() Burgu ![]() Erişte ![]() Fettuchine ![]() Fırın Makarna ![]() Fiyonk ![]() İnce Düz ![]() Küçük Tırtıl ![]() Kelebek ![]() Kısa Fırın ![]() Kuskus ![]() Mantı ![]() İstridye ![]() Spaghetti ![]() Taç ![]() Tel Şehriye ![]() Ufo ![]() Yıldız ![]() Kısa Kesme BOLONEZ SOSMalzemeler: 100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması 20 gram rendelenmiş soğan 1 diş ince kıyılmış sarımsak 400 gram rendelenmiş domates 4 adet ince dilimlenmiş çarliston biber ½ çorba kaşığı tuz 1 adet defne yaprağı 45 ml domates sosu Yapılışı: Margarini bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DOMATES SOSU Malzeme: 300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde) 200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan 1 adet ince kıyılmış sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 dal taze kekik 400 gram un 600 gram domates püresi 50 gram toz şeker ½ çay kaşığı tuz 1 çimdik karabiber 3 lt et suyu Yapılışı: Derin bir tavada margarini kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sosu daha az malzeme ile bir kullanımlık hazırlayabileceğiniz gibi yukarıdaki ölçüler ile yapıp daha sonraki kullanımlarınız için hazır olarak saklayabilirsiniz ![]() MİLANEZ SOS Malzeme: 50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar 100 gram dana janbon 200 gram domates 1 çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Margarini derin bir tavada eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİNEGRET SOS Malzeme: 200 ml sirke 700 ml zeytinyağı 75 gram ince kıyılmış soğan 50 gram ince kıyılmış kapari 1 çimdik tuz 1 çimdik karabiber ¼ kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı toz hardal Yapılışı: Bir kapta sirke ve zeytinyağını karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|