Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası

Ev Baklavası

Eski 01-26-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Ev Baklavası



EV BAKLAVASI
MALZEMELERİ: 3 Yumurta - 1 tatlı kaşıgı tuz -1 çay bardagı mısır özü - 3 su bardagı süt- kulak memesi yumuşaklıgında olacak şekilde alabildiki kadar un - 1 paket kabartama tozu- açmak için nişasta
İç malzemeleri: Kavrulmuş Fındık(ceviz , fıstık)
Yagı: 250 gr tereyagı-1 su bardagı sıvı yag karıştırıp tavada eritilir ( dikkat edin tereyag yanmasın)
Şiresi için:35 bardak şeker - 35bardak su- yarım limon suyu
YAPILIŞI:Bütün malzemeler karıştırılıp yogurulur Kulak memesi yumuşaklıgında hamur elde edilir Hamur üzerine nemli bez koyularak yarım saat dinlendirilir Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğgünde parçalar kopartılır nişasta yardımıyla çok ince açılırAçılan yukfaların içine kavrulmuş fındık fındık ve tereyağı serpilirYufka bu şekilde oklayaya sarılıp tepsiye çekilerek dizilir tepsi doluncaya kadar bu işlem devam eder enson tavada kalan yagın hepsi tepsinin üzerine yayılıp 150 derecedeki fırına verilip üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir önceden kaynattıgımız şerpeti üzerine döküp çekinceye kadar bekletiriz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.