|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| anısı, atatürkün, duygulanarak, keyifle, okuyacaksınız |
Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız |
|
|
#1 |
|
punisher
|
Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız> ATATÜRK'ÜN BİR ANISI ! KEYİFLE VE DUYGULANARAK OKUYACAKSINIZ ![]() ![]() > Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına > rastladı > Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu > - Merhaba nine ![]() > Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle; > - Merhaba dedi ![]() > - Nereden gelip nereye gidiyorsun? > Kadın şöyle bir duralayıp, > - Neden sordun ki, dedi Buraların saabısı mısın? Yoksa bekçisi mi? > Paşa gülümsedi ![]() > - Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine Bu topraklar Türk milletinin> malıdır > Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir Şimdi nereden gelip> nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı > - Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç > bittiği, atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim Bizim> muhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim > - Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni? > - Gazi Paşamızı görmem için Başını pek ağrıttım da![]() ![]() Benim iki oğlum> gavur harbinde şehit düştü Memleketi gavurdan kurtaran kişiyi bir kez> görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum Rüyalarıma girdi Gazi> Paşa Bende gün demeyip mıhtara anlatınca, o da bana bilet alıverip> saldı Angaraya, giceleyin geldimdi Yolu neyi de bilemediğimden işte> ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey ![]() > - Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden yüzü > sertleşti ![]() > - Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki ![]() ![]() O bizim> Vatanımızı gurtardı Bizi düşmanın elinden kurtardı![]() > Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim > ondan? > Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz Şunun bunun gavur> dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir > defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm Onu görmeden> ölürsem gözlerim açık gidecek Sen efendi bir adama benziyon, bana bir> yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver Atatürk'ün gözleri> dolu > dolu olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi > Bana dönerek, > - Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır ![]() ![]() Benim köylüm,> benim vefalı Türk anamdır bu ![]() > Attan indim Yaşlı kadının elini tuttum anacığım dedim, sen gökte> aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar > koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor > Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü Elindeki değneği yere> fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı Görülecek bir manzaraydı bu![]() > Ikisi de ağlıyordu Iki Türk insanı biri kurtarıcı, biri kurtarılan,> ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı Yaşlı kadın belki on defa öptü> atanın ellerini Ata da onun ellerini öptü Sonra heybesinden küçük bir> paket çıkarttı Daha doğrusu beze sarılmış bir köy peyniri Bunu> Atatürk'e uzattı; > - Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana > hediye getirdim Seversen gene yapıp getiririm Paşa hemen orada bezi> açıp peyniri yedi Çok beğendiğini söyledi Sonra birlikte köşke kadar> gittik ![]() > Oradakilere şu emri verdi; > 'Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin ( 'Ananı da al git'> diyenler var artık zamanımızda ) > Sonra köyüne götürün Giderken de kendisine üç inek verin benim> armağanım olsun '
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızhayatımda okuduğum en güzel yazıydı çok duygulandım kalemine sağlık arkadaşım
|
|
|
|
#3 |
|
Reelking
|
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızçok güzel bir paylaşım olmuş arkadaşım bütün bunlara rağmen şuanki iktidar başta olmakla beraber bir atatürk düşmanlığı pompalanıyor nankörküğün son noktası yanii ![]()
|
|
#4 |
|
punisher
|
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızduygulanmamak elde değil işte bu memleketin nerelerden nerelere geldiğinin soyut resmi değilmidir katkılarınız için teşekkürler arkadaşlar |
|
|
|
#5 |
|
hakapo
|
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızçok guzeldı çok duygulandım paylaşım için teşekurler saolun var olun türküz doğruyuz ATATÜRK ün askerleriyiz |
|
|
|