|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anısı, atatürkün, duygulanarak, keyifle, okuyacaksınız |
![]() |
Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız |
![]() |
![]() |
#1 |
punisher
|
![]() Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız> ATATÜRK'ÜN BİR ANISI ! KEYİFLE VE DUYGULANARAK OKUYACAKSINIZ ![]() ![]() ![]() > Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına > rastladı ![]() > Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu ![]() > - Merhaba nine ![]() > Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle; > - Merhaba dedi ![]() > - Nereden gelip nereye gidiyorsun? > Kadın şöyle bir duralayıp, > - Neden sordun ki, dedi ![]() > Paşa gülümsedi ![]() > - Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine ![]() > malıdır ![]() > Buranın bekçisi de Türk milletinin kendisidir ![]() > nereye gittiğini söyleyecek misin? Kadın başını salladı ![]() > - Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç > bittiği, atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim ![]() > muhtar bana bilet aldı trene bindirdi, kodum Angara'ya geldim ![]() > - Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni? > - Gazi Paşamızı görmem için ![]() ![]() ![]() ![]() > gavur harbinde şehit düştü ![]() > görmeden ölmeyeyim diye hep dua ettim durdum ![]() > Paşa ![]() > saldı Angaraya, giceleyin geldimdi ![]() > ağşamdan belli böyle kendimi ordan oraya vurup duruyom bey ![]() ![]() > - Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadını birden yüzü > sertleşti ![]() > - Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki ![]() ![]() ![]() > Vatanımızı gurtardı ![]() ![]() > Şehitlerimizin mezarlarını onlara çiğnetmedi daha ne isteyebilirim > ondan? > Onun sayesinde şimdi istediğimiz gibi yaşıyoruz ![]() > dölünün köpeği olmaktan onun sayesinde kurtulmadık mı? Buralara bir > defa yüzünü görmek, ona sağol paşam! Demek için düştüm ![]() > ölürsem gözlerim açık gidecek ![]() > yardım ediver de Gazi Paşayı bulacağım yeri deyiver ![]() > dolu > dolu olmuştu, çok duygulandığı her halinden belliydi ![]() > Bana dönerek, > - Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanımızdır ![]() ![]() ![]() > benim vefalı Türk anamdır bu ![]() > Attan indim ![]() > aradığını yerde buldun, rüyalarını süsleyen, seni buralara kadar > koşturan Gazi Paşa yani Atatürk işte karşında duruyor ![]() > Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü ![]() > fırlatıp, Atatürk'ün ellerine sarıldı ![]() ![]() > Ikisi de ağlıyordu ![]() > ana oğul gibi sarmaş dolaş ağlıyorlardı ![]() > atanın ellerini ![]() ![]() > paket çıkarttı ![]() ![]() > Atatürk'e uzattı; > - Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana > hediye getirdim ![]() ![]() > açıp peyniri yedi ![]() ![]() > gittik ![]() > Oradakilere şu emri verdi; > 'Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin ![]() > diyenler var artık zamanımızda ) > Sonra köyüne götürün ![]() > armağanım olsun ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınız |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızhayatımda okuduğum en güzel yazıydı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reelking
|
![]() Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızçok güzel bir paylaşım olmuş arkadaşım bütün bunlara rağmen şuanki iktidar başta olmakla beraber bir atatürk düşmanlığı pompalanıyor nankörküğün son noktası yanii ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
punisher
|
![]() Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızduygulanmamak elde değil işte bu memleketin nerelerden nerelere geldiğinin soyut resmi değilmidir katkılarınız için teşekkürler arkadaşlar |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hakapo
|
![]() Cevap : Atatürk'ün bir anısı Keyifle ve duygulanarak okuyacaksınızçok guzeldı çok duygulandım paylaşım için teşekurler saolun var olun türküz doğruyuz ATATÜRK ün askerleriyiz |
![]() |
![]() |
|