Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullahn, evlenmesi

Hz. Abdullah'n Evlenmesi..

Eski 01-09-2009   #1
meLankoLik_asaLet
Icon1861

Hz. Abdullah'n Evlenmesi..

HZ ABDULLAH'IN EVLENMESİ
Hz Abdullah, gün geçtikçe, gönülleri etrafında pervane gibi döndürüyordu Fakat, o dönen pervanelerin hiçbirine iltifat etmiyor, iffet ve namusunu ter temiz koruyordu
Çok sevdiği oğlunun evlenme çağına geldiğini gören Abdülmuttalib, bir an evvel onu mes'ud bir yuvaya kavuşturmak istiyordu Ancak, ona her yönüyle denk birini bulmak gerekiyordu
Abdülmuttalib, bunu bulmada gecikmedi Benî Zühre kabilesinin büyüğü Vehb bin Abd-i Menâf'ın yanına vararak, kızı Âmine'yi oğlu Abdullah'a istediğini söyledi Vehb, teklifi memnuniyet ve sevinçle karşıladı Sonra da şöyle konuştu:
"Ey amcamoğlu! Biz bu teklifi sizden önce aldık Âmine'nin annesi, geçenlerde bir rü'yâ görmüştü Anlattığına göre, evimize bir nur girmiş Aydınlığı yerleri ve gökleri tutmuş Ben de bu gece rüyâmda, dedemiz İbrahim'i (as) gördüm Bana, 'Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'la kızın Amine'nin nikâhlarını ben kıydım Sen de onu kabul et' dedi Bugün sabahtan beri bu rüyânın tesiri altındaydım 'Acaba ne zaman gelecekler?' diye kendi kendime sorup duruyordum"

Bunları duyan Abdülmuttalib sevincinden, "Allahü ekber, Allahü ekber!" diyerek tekbir getirdi
Vehb'in kızı Âmine hem güzellik, hem ahlâk, hem de nesep itibariyle Kureyş kızları arasında en yüksek mevkie sahipti Her hususta Abdullah'a denkti ve henüz 14 yaşlarında bulunuyordu Abdullah ise bu sırada 24 yaşlarında idi Kısa zamanda düğün yapıldı ve Kâinatın Efendisini dünyaya getirecek mes'ud âile yuvası kuruldu 16
Evliliklerinin üzerinden henüz birkaç hafta geçmişti ki, birçok kimsenin fark ettiği garip bir durum oldu Hz Abdullah'ın yüzündeki nur, Hz Âmine'nin alnında parlamaya başladı Demek ki, artık Hazret-i Âmine, Kâinatın Efendisine hamile idi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com