![]() |
Hicap İlahi Bir Haktır |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Hicap İlahi Bir HaktırBazı bireylerin zihniyetinde bulunan bir şüphe de hicabın kadın için sınırlandırma, hapis olduğu, ailenin kadının kocaya bağlılığı için icat ettiği bir duvar olduğu ve dolayısıyla kadının zaafının ve kuşatılmasının göstergesi olduğu noktasındadır ![]() Bu şüphenin çözüm yolu ve Kuran’a göre hicabın izahı şudur: Kadın şunu tam olarak idrak etmelidir ki Kadının hicabı, sadece kendisiyle ilgili değildir ve dolayısıyla o, ben kendi örtünme hakkımdan vazgeçtim diyemez ![]() ![]() Kadının hicabı, ilahî bir haktır ![]() Bu yüzden batı dünyasında ve batı yasasının uygulandığı yerlerde kocası olan bir kadın zina eder de, kocası da razı olursa, onların yasaları, dosyayı mühürlemektedirler ![]() Fakat İslâm'da durum böyle değildir ![]() ![]() ![]() ![]() Yüce Allah, kadını rikkat öğretmeni olsun, sevgi ve şefkat mesajı getirsin diye şefkat, merhamet ve sevgi sermayesiyle yaratmıştır ![]() ![]() Bu nedenle kimse, ben hicabın olmasına veya olmamasına hoşnutluk gösterdim deme hakkına sahip değildir ![]() ![]() Demek ki kadının ismeti, Allah'ın kulları üzerindeki haklarındandır ve hiç kimsenin bu konuda söz hakkı da yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() Kurân’ın egemen olduğu toplum, şefkat ve sevgi toplumudur ![]() ![]() ![]() ![]()
|