![]() |
Olgunluk |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Olgunluk![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sınır çizgileriyle ayrılıyor birbirinden ![]() dostları ve düşmanları oluyor insanın ![]() seviyor ya da ölesiye nefret ediyor onlardan ![]() 30 larında yalanı hakikatten ayırt etmeye başlıyor ![]() İyi sandıklarının hıyanetiyle tanışıyor, sırtında dost işi hançer darbeleriyle; ve en kötü zannettiği şefkatle imdadına yetişiveriyor ![]() Zaman kanatlanıp da 40 ına yaklaştığında insan, iyiyi kötüden ayıran hudut çizgilerini birbirine karıştırıyor ![]() içindeki iyiliği de keşfediyor ademoğlu ![]() iyi insan/kötü insan yok; insanın içinde iyilik ve kötülük var, kötüyle iyi panzehiri değil birbirinin; kankardeşi ![]() İyilerle kötüler çekiştirmiyor ipi ![]() kötülükten örülmüş ibrişimin kendisi ![]() Bunu anlayınca şaşmıyorsun nefretin birden şehvete dönüşmesine; acı girdaplarının içinde hazzın raksetmesine ![]() Tevazuyla gurur, haysiyetsizlikle onur el ele yürüyor ![]() İnsan, şuuraltındaki isyankarla sahtekarı, günahkarla tövbekarı birarada farkediyor ![]() Benim, hükmeden ve boyun eğen, zulmeden ve acı çeken ![]() Bunca şiddet kadar onca merhamet de benim eserim ![]() Minneti nefrete, korkuyu cesarete, zaferi hezimete bulayan benim ![]() Kundak bezime tıpatıp benziyor kefenim, hayatım muhteşem ve sefil, mağrur ve rezil, hayasız ve asil ![]() Ben, hem örs hem çekicim ![]() İşte bu keşif kolaylaştırıyor yaşamı ![]() ![]() Anlıyorsun ki toplumlar gibi insanlar dakanlı iç savaşlarına borçlu ilerlemesini ![]() ![]() O zaman , iyileri kötülerden ayırmak gibi nafile bir uğraşı bırakıp -başta kendin olmak üzere- insanların içindeki iyiliğin peşine düşüyorsun; kıymet bilmeyi ve -yine başta kendin olmak üzere- herkesi hoş görmeyi öğreniyorsun ![]() Tükendikçe pahalanıyor zaman; günler azaldıkça uzuyor ![]() ![]() Günahları ve zaaflarıyla da övünüyor insanlar; sevapları ve zaferleri kadar ![]() Önemli değil kaç kez yenildiğin; önemli olan, kaç yenilgiden sonra yeniden doğrulabildiğin ![]() Bu paramparça ruhlardan, çelişkili duygulardan, çatışmanın açtığı yaralardan mucizevi bir ahenk çıkıyor ortaya ki olgunluk diyorlar adına
Can DÜNDAR
![]() |
|