![]() |
Harika Bir Hikaye |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Harika Bir HikayeHz
![]() ![]() -Ey halife, bu aramızdaki arkadaş bizim babamızı öldürdü ![]() ![]() Bu söz üzerine Hz ![]() -Söyledikleri doğu mu diye sorar ![]() Suçlanan genç der ki: -Evet doğru ![]() Bu söz üzerine Hz Ömer anlat bakalım nasıl oldu diye sorar: Bunun üzerine genç anlatmaya başlar: -Ben bulunduğum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanım, ailemle beraber gezmeye çıktık, kader bizi arkadaşların bulunduğu yere getirdi ![]() ![]() ![]() de bir taş attım, babası öldü ![]() ![]() Bu söz üzerine Hz Ömer: -Söyleyecek bir şey yok, bu suçun cezası idam ![]() ![]() Bu sözden sonra delikanlı söz alarak: -Efendim bir özrüm var, diyerek konuşmaya başladı ![]() -Ben memleketinde zengin bir insanım, babam rahmetli olmadan bana epey bir altın bıraktı ![]() ![]() ![]() verirseniz ben emaneti kardeşime teslim eder gelirim ![]() ![]() Hz ![]() -Bu topluluğa yabancı birisin, senin yerine kim kalır ki?! Sözün burasında genç adam ortama bir göz atar, der ki: -Bu zat benim yerime kalır ![]() O zat Hz ![]() ![]() Hz ![]() -Ey Amr, delikanlıyı duydun, der ![]() O yüce sahabi: -Evet, ben kefilim" der ve genç adam serbest bırakılır ![]() Üçüncü günün sonunda vakit dolmak üzere ama gençten bir haber yoktur ![]() Medine'nin ileri gelenleri Hz ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -Bu kefil babam olsa fark etmez, cezayı infaz ederim ![]() Amr İbni As ise tam bir teslimiyet içerisinde der ki: -Biz de sözümün arkasındayız ![]() Bu arada kalabalıkta bir dalgalanma olur ve insanların arasından genç görünür ![]() ![]() -Evladım gelmeme gibi önemli bir nedenin vardı neden geldin? Genç vakurla başını kaldırır ve (günümüz insanı için pek de önemli olmayan): -AHDE VEFASIZLIK ETTİ, demeyesiniz diye geldim der ![]() Hz ![]() -Ey Amr, sen bu delikanlıyı tanımıyorsun nasıl oldu onun yerine kefil oldun ![]() Amr İbni As, vakurla kanımızı donduracak bir cevap verir: -Bu kadar insanin içerisinden beni seçti ![]() ![]() Sıra gençlere gelir, derler ki: -Biz bu davadan vazgeçiyoruz ![]() Bu sözün üzerine Hz Ömer: -Ne oldu, biraz evvel babamızın kanı yerde kalmasın diyordunuz, ne oldu da vazgeçiyorsunuz?,der ![]() Gençlerin cevabı da dehşetlidir: -MERHAMETLİ İNSAN KALMADI, demeyesiniz diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|