![]() |
Abdulbasit Abdussamed Ziyafetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Abdulbasit Abdussamed ZiyafetleriAbdussamed Haşr suresi (21 ![]() ![]() ![]() ![]() 4shared ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Abdulbasit Abdussamed Ziyafetleri |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Abdulbasit Abdussamed ZiyafetleriHASR ![]() Biz bu Kur'ân'ı bir dağa indirseydik, Allah'ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün ![]() ![]() Tefsir: 21 ![]() ![]() Fakat Ahzâb Sûresi'nin sonunda bulunan "Biz emaneti, göklere, yere ve dağlara teklif ettik ![]() ![]() ![]() Bundan dolayı kitab indirilmesine dağların ne kabiliyetleri vardır, ne de ihtiyaçları, ihtiyaç insanlarındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zemahşeri ve Ebu Hayyân'ın da içinde bulunduğu birçok müfessire göre söz konusu bu âyet de, (Ahzâb, 33/72) âyeti gibi temsil kabilindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Elmalili Tefsir) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Abdulbasit Abdussamed ZiyafetleriAbdüssamed'in bazı kraatlarını dinlemiştim,gerçekten güzel okuyor ama,Kuran-ı Kerim-i şarkı söyler gibi eliyle sesini dalgalandırmasını yadırgamasam da hep tuhafıma gitmiştir,çünkü Kuran-ı Kerim-i şarkı söyler gibi okumayın diye bir söz duymuştum nerden duyduysam,ayrıca Kuran okurken belli yerlerin uzatılma ölçekleri bellidir,ya bir elif miktarı yada dört elif miktarı uzatabilirsiniz,ama bakıyorum bazıları neredeyse 40snye uzatıyor,doğrusunu okuyanlar daha iyi bilir ama benim görüşümde bu,konu için teşekkürler sudenaz kardeşim ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() Cevap : Abdulbasit Abdussamed Ziyafetleriilgin için teşekkür ederim VANDETTA abim ![]() |
![]() |
![]() |
|