![]() |
Tuza Dikkat! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuza Dikkat!Gecenlerde bir supermarkette alisveris yaparken cok yasli bir kadin eline bir tuz paketi almis gorevliye soruyor: ''Yavrum bunun uzerinde kaya tuzu mu, gol tuzu mu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() istiyorum ![]() ![]() Once kadincagizin yaptigini bir yaslilik davranisi zannettim ![]() hakliymis ![]() ![]() Hatirlarsiniz buna benzer bir ileti de seker icin dolasmisti ![]() edildigi gibi genleriyle oynanmis misirdan da imal ediliyormus (bunun arkasinda da maalesef bizim prenslerimiz varmis) ![]() almiyorum ![]() Artık tuz yemeyin yedirmeyin ! Nedenine gelince aşağıdaki yazıyı okuyun ![]() anlayacaksınız ![]() TUZ GÖLÜ Aşağıdaki bilgiler maalesef doğru ![]() ![]() ![]() Sonra; Türkiye neden kanserden kırılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz Golü, Van Gölü'nden sonra ülkemizdeki ikinci büyük golüdür ![]() ![]() ![]() kilometreyi bulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tuz elde etmek amacıyla kıyılarında çok sayıda tuzla kurulmuştur ![]() ![]() gereksinimi olan tuzun büyük bölümünü karşılamaktadır ![]() ![]() Türkiye'nin oldukça kurak bir yerinde yer alması nedeni ile bu sığ bölgelerde çok yoğun bir şekilde buharlaşma görülür ![]() ![]() ![]() ![]() mevsimlik bir tuz katmanı oluşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sadece santimetrelerle ölçülebilmektedir ![]() Göle dökülen en önemli akarsular? Peçeneközu deresi' ile Melendiz çayı'dır ![]() ![]() Coğrafya bilgilerine girmemiş aci gerçek ise şudur: Tuz Gölüne dökülen en büyük akarsu Konya' nın şehir kanalizasyonudur ![]() ![]() ![]() doğrultu üzerinden maalesef herhangi bir arıtmaya tabi tutulmadan doğrudan Tuz Gölü'ne akıtılmaktadır ![]() ![]() ![]() Bir milyonu gecen şehir nüfusunun sanayi artıklarını da taşıyan şehir kanalizasyonu bizlere iyotlu ya da iyotsuz tuz olarak geri dönmektedir ![]() ![]() ![]() Bu faciaya dur demek ve tuzun kokmasına fırsat vermemek için her sorumlu vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği inancı ile bu mesajı ulaşabileceğimiz her kişiye gönderelim ve ilgilileri göreve davet edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gelen maili aynen paylaştm faydalı olur inşallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|